URblue Apps

Showing posts with label FINANCE. Show all posts
Showing posts with label FINANCE. Show all posts

Free Finance E-book Download

Some books that you can be needed

Fundamentals of Corporate Finance by Bearley, Myers, Marcus ( 3rd ed)

Author:  Bearley, Myers, Marcus
Edition: 3rd Edition
Size : 3.7 mb
Format: pdf

















Download


Principles of Corporate Fiance By Bearley, Myers (7th ed)

Author: Bearley, Myers
Edition: 7th
Size: 11.6 mb
Format: pdf


Business Writing and Communication .pdf

Author: W. Davis
Size:2.71 mb
Format: pdf











Download

Fundamentals of Financial Management

Fundamentals of Financial Management

  
Author: Eugene F. Brigham, Joel F. Houstom
Format : pdf
Size : 10.1



Part 1  Introduction to Financial Management

Chapter 1 An Overview of Financial Management

 

Part 2 Fundamental Concepts in Financial Management

Chapter 2 Time Value of Money
Chapter 3 Financial Statements, Cash Flow, and Taxes
Chapter 4 Analysis of Financial Statements
Chapter 5 Financial Markets and Institutions

Part 3 Financial Assets

Chapter 6 Interest Rates
Chapter 7 Bonds and Their Valuation
Chapter 8 Risk and Rates of Return
Chapter 9 Stocks and Their Valuation

Part 4 Investing in Long-Term Assets: Capital Budgeting

Chapter 10 The Cost of Capital
Chapter 11 The Basics of Capital Budgeting
Chapter 12 Cash Flow Estimation and Risk Analysis
Chapter 13 Real Options and Other Topics in Capital Budgeting

Part 5 Capital Structure and Dividend Policy

Chapter 14 Capital Structure and Leverage
Chapter 15 Distributions to Shareholders: Dividends and Share Repurchases


Part 6 Working Capital and Financial Planning

Chapter 16 Working Capital Management
Chapter 17 Financial Planning and Forecasting
 

Part 7 Special Topics in Financial Management


Chapter 18 Derivatives and Risk Management
Chapter 19 Multinational Financial Management
Chapter 20 Hybrid Financing: Preferred Stock, Leasing, Warrants, and Convertibles
Chapter 21 Mergers and Acquisitions

Principles of Managerial Finance by Gitman (12th Edition)

Principles of Managerial Finance by Gitman 12th Edition


1. __________ is the part of finance concerned with the design and delivery of advice and financial products to clients.

Ans: Financial Planning


2. Which of the following is least likely to report to the Controller?

Ans: Cash manager


3. Which of the following statements is correct about the typical corporate organizational chart?

Ans: The Credit Manager reports to the Treasurer.


4. Corporations are owned by:

Ans: Stockholders.


5. Strengths of the __________ form of business ownership include the owner receiving all profits, low organizational costs and ease of dissolution, and having income included on the owner's personal tax return.

Ans: Sole proprietorship


6. Springfield Medical Devices has taxable income of $180,000, what is its federal tax?

Ans: $53,450

[$22,250 + .39 ($180,000 - $100,000)]

[$22,250 + .39 ($180,000 - $100,000)]


7. Springfield Medical Devices, Inc., has a current assets valued at $15 million, inventory at $12 million, and current liabilities valued at $6 million. The cost of goods sold was $60 million. Based on this information, its current ratio is:

Ans: 2.5

(15/6)


8. Springfield Medical Devices, Inc., has earnings before interest and taxes of $500,000, lease payments of $200,000, dividend payments of $75,000, and interest expenses of $150,000. The company has not made principal payments back to its shareholders during the past year and there are not preferred shareholders. What is its fixed-payment coverage ratio?

Ans: 2.00

[($500,000 + 200,000) / (150,000 + 200,000)]

[($500,000 + 200,000) / (150,000 + 200,000)]


9. Newport Printing has a minimum cash balance of $250,000 and a cash balance at the beginning of October of $300,000. If cash receipts are forecast to be $165,000 and disbursements are $290,000 during the month, how much additional financing is anticipated?

Ans: $75,000

10. What is the required rate of return for a security with a beta of 1.25, when the market portfolio is expected to provide a nine percent rate of return and the risk-free rate is three percent?

Ans: 10.5%


If you face this kinds of problem you can find out the solution from this book. this is the best ever finance book that is very easy to understand.

Book Title : Principles of Managerial Finance (12th Edition)
Author : Lawrence J. Gitman
Publisher : Addison Wesley



File Size: 45.29 MB

Download
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

URBLUE

URBLUE
Download Urblue Apps To browse on mobile